keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Hullut päivät kevät 2011: Päivä 1

Keltaiset kulutuskarnevaalit eli Stockmannin Hullut päivät ovat tuttuun tapaan tykönämme, joten sehän merkitsee meikäläiselle edullisten leffa-, mässy- ja ruokaostosten keskittymää. Viime vuoden kevään tavoin olen tosin taas säästökuurilla, joka näkyy ainakin leffaostoksissa, mutta ei niinkään mässy- tai ruokahankinnoissa. Onneksi säästökuuri voi loppua hyvinkin pian, jos eräs odotettu rahatulo onnistuu laskeutumaan tililleni lähipäivinä. Mutta ei anneta säästöliekkihöpinöiden häiritä vaan siirrytään perinteiseen ostosten esittelyyn.
Blu-rayt (1. kuva)
 • Devil (14,90€): Tämän kavereiden suositteleman uunituoreen hissikauhuleffan viivakoodi väitti hinnaksi 19,90€, vaikka hintalapussa lukee 14,90€. Onneksi huomasin asian lähes heti kuitista ja valitin siitä kassalle. Selvästi tilapäisapulaiseksi palkattu kokematon myyjä tosin yritti inistä jotain vastaan, mutta kokeneemman myyjättären tultua paikalle hän näytti keltanokalle muitta mutkitta kuinka viiden euron palautus tehdään.
 • Enter the Dragon - Lohikäärmeen kidassa (9,90€): Blu-ray alelaarista tuli poimittua tämä legendaarisen Bruce Leen eläessään viimeiseksi jäänyt kung-fu klassikko, jonka näkemisestä on vierähtänyt aivan liian pitkä tovi.
 • Layer Cake - Diilerin käsikirja (Sokos 9€): Kiinnostus tähän Daniel "James Bond" Craigin tähdittämään ja Matthew "Kick-Ass" Vaughnin ohjaamaan rikostrilleriin heräsi muutama vuosi sitten kun näin sen trailerin jollain DVD:llä. En ollut tätä ennen nähnyt sitä missään myynnissä, joten olihan se poimittava Stockmannin vastapäisen Sokoksen alelaarista. Mainitaan nyt vielä, että kannessa komeilevista nimistä tunnen Craigin lisäksi ennestään vain Sienna Millerin sekä Michael Gambonin, ja hänetkin pitkään ainoastaan hänen mukaansa nimetystä kurvista Top Gear -autoiluohjelman testiradalla :D!
Karkit, purkat ja suklaat (2. kuva)
 • Fazer Tutti Frutti Passion ja Ässä Mix (2,50€): Tuttu suosikkipussitarjous oli kallistunut 25 sentillä per pussi, mutta olihan sitä silti hyödynnettävä, koska ollaan yhä selvästi normihintaa alempana.
 • 486g irtokarkkeja (2,82€): Perinteinen ohittamaton tarjous, vaikka kilohinta olikin noussut peräti puolellatoista eurolla. Myös valikoima oli muuttunut jonkin verran, sillä tarjolla ei ollut esim. mainioita krokotiilikarkkeja, mutta onneksi niiden tilalle oli tullut lapsuuden huippusuosikkeihin kuuluneiden matokarkkien pidempiä ja entistä maukkaampia versioita.
 • Xylitol Jenkki Peppermint ja Professional Soft Lemongrass purkat (4,80€): Myös perinteinen purkkatarjous oli kallistunut hiukan, mutta olihan sitä silti hyödynnettävä jotteivät hampaat tipahda suusta. Päätin suosikkimaku Peppermintin ohella kokeilla sitruunaruohoversiota, joka osoittautuikin hyväksi valinnaksi.
 • 5kpl Fazer suklaapatukoita (2,30€): Jälleen yksi perinteinen tarjous, joka oli selvästi kallistunut. Viittä patukkaa valikoidessa olin lukenut hinnaksi tasan kaksi euroa, mutta kassalla se paljastuikin korkeammaksi. Joka tapauksessa nappasin pari Geishaa sekä yhden vadelmajogurtti-, marianne- ja sinivalkosuklaata.
 • Fazer Geisha kohvehtirasia (3,50€): Kallistuineiden perinteisten tarjousten lista vain kasvaa, mutta tässä sentään säästöä tuli siitä ettei ollut pakko ostaa kolmea rasiaa. Myös valikoiman vähyys edesauttoi päätymään vain yhteen Geisha-boksiin.
 • Fazer keksisuklaalevy (1,69€): Kahden vuoden tauon jälkeen tuli ostettua tämä herkullinen ja hullunhalpa suklaalevy... Siis ihan mistä tahansa eikä pelkästään Hulluilta päiviltä. Lahjaksi olen toki saanut mm. valkosuklaalevyjä, mutta eipä itse ole tullut ostettua sitten vuoden 2009 kevään.
Juomat (2. kuva)
 • Hartwall Jaffa Jackfruit ja Yuzu Booster (1,59€ kpl): Perinteinen jaffatarjous oli sekin kallistunut hieman, mutta nappasinpa silti kaksi putelia, joista toinen on uutta hyväksi havaittua ja oudosti nimettyjen eksoottisten hedelmien sarjaa jatkavaa Yuzu Boosteria.
 • Marli Vital Appelsiini-Mango ja sekamehu (1€ kpl): Tuttu perinteinen mehutarjous on sekin hieman kallistunut viime kerrasta, mutta on sentään vielä samalla tasolla kuin monena aiempana vuotena. Siksipä sitä tuli ostettua taas tuttujen makujen muodossa.
Ruoat (4. kuva)
 • Dr. Oetker Ristorante Salame ja Hawaii pakastepitsat (2€ kpl): Tuttu maanmainioita pakastepitsoja koskeva tarjous oli pysytellyt samanhintaisena, joten kahmaisin perinteisesti niitä parhaita tarjolla olleista lajeista. Kenties viime kerran tavoin löydän jonain muuna Hulluna päivänä vielä Prosciutto-pitsan.
 • Kariniemen kananpojan juustonuggetit (1€): Tuttu nuggettitarjous oli pysynyt hinnaltaan jokseenkin samana, mutta nyt mukana olivat myös uudehkot juustoiset versiot, joten nappasinpa niitä yhden paketin.
 • Atria pinaattiohukainen (1,10€): Perinteisten pinaattilättyjen hinta oli trendin mukaisesti noussut hieman, mutta kelpaavat ne silti.
 • Fazer Imatran Riisipiirakka (1,98): Saarioisten sijaan päätin tällä kertaa ottaa vähän kalliimpia ja myös maukkaampia Fazerin versioita perinteisestä suomalaisruuasta.
 • Myllyn Paras makaroni ja Eldorado Gnocchi pasta (0,27€ ja 0,99€): Pastahyllystä parhaimmilta tarjouksilta vaikuttivat nämä kaksi pakettia, joista ensimmäistä tulee muutenkin ostettua usein sen halpuuden vuoksi. Esim. juuri toissa viikolla ostin kaksi pakettia lapsuuden lempiherkkuihin kuuluneen makaronisalaatin valmistusta varten. Perinteisten ainesten eli omenan, kinkun ja juuston lisäksi laiton sekaan myös päärynää, suolakurkkua, salamia ja mozzarellaa.
 • Suomalainen kurkku (0,48€): Kurkkua ostin tällä kertaa tuollaisen vähän tynkäversion, koska pidempien väri ei miellyttänyt silmää :p.
 • Emma Giordani Prosciutto Crudo & Mozzarella cappelletti ja Bolognese tortelloni (1,49€ kpl): Tuttu täytepastatarjous oli paitsi halventunut, myös vaihtanut ulkonäköään ja lisännyt makuvalikoimaansa. Siksipä valitsin puolitutun kinkku-mozzarellan lisäksi täysin uuden tuttavuuden eli jauhelihan.
 • Santa Maria pippurisekoitus (1€): Hinnaltaan ennallaan pysynyttä maustetarjousta hyödynsin tällä kertaa pippurisekoituksen muodossa, sillä kaikkia muita tarvittavia mausteita on vielä runsaasti jäljellä, paitsi yrttisuolaa, mutta sepä ei taidakaan kuulua Santa Marian valikoimaan.
 • Chiquita banaanit (0,82€): Lievästä hinnannoususta huolimatta myös perinteisen banaanit löysivät tiensä kärryyn.
 • Fazer juustosämpylä (1,78€): Yksiin suosikkileipäviritelmistäni kuuluu laittaa juustosämpylän päälle lisää juustoa ja lämmittää se mikrossa, kunnes juusto on sopivasti sulanut. Siispä tämän hullunhalvan tarjouksen hyödyntämistä ei kauaa tarvinnut miettiä.
Siinäpä olivat jälleen ensimmäisen Hullun päivä ostokset. Yksi vakava puute oli sipsien puuttuminen kokonaan. En löytänyt perinteistä Taffelin sipsitarjousta mistään vaikka kuinka haeskelin :(. Siellä missä ne yleensä Tapiolassa ovat, oli vain jättimäinen rivi neekerinpusuja. No ehkäpä seuraavina päivinä ja eri Stockmanneilla on parempi tuuri. Myös perinteiset Dallas-pullat jäivät tällä kertaa ostamatta, mutta siihen onkin hyvä syy: Niitä ei ollut valmiiksi pussitettuina ja lisäksi leivososaston jonotusnumeromasiina oli sökönä, joten en viitsinyt ruveta jonottelemaan sen puolihallitun kaaoksen keskellä. Eiköhän niitä tule vielä pussitettuina vastaa jonain toisena Hulluna päivänä. Samaa sopii toivoa leffoista ja peleistä. Pelien osalta tosin olen vähän säästellyt erästä GameStopissa tarjolla olevaa ostosta juuri hulluja päiviä varten, joten luultavasti poimin sen huomenna joko Jumbosta tai Sellosta, joka on sopivasti matkan varrella. Yleisesti ottaen Hullujen päivien trendi tuntuu taas olevan hintojen nousu, joka näyttää keskittyvän eniten makeisiin tuotteisiin. Lieneekö kyseessä Stockmannin osalta ovelaa ennakointia mahdollisesti tulossa olevasta sokeriverosta? Sitä emme varmaan koskaan saa tietää, mutta se on varmaa, että hulluus jatkuu taas huomenna.

Ei kommentteja: